ePrivacy and GPDR Cookie Consent by Cookie Consent

Opiskelijavalinta

Tiedot saattavat päivittyä ja muutokset mahdollisia. (Viimeisin päivitys 9.9.2021)

Syksyn 2021 yhteishaun hakukohteilla on käytössä eri valintatapoja:

Valintakurssi

Tradenomi (AMK), liiketalous (Pietarsaari ja Ylivieska) sekä Insinööri (AMK), sähkö- ja automaatiotekniikka -koulutuksien opiskelijavalinnat tehdään valintakurssiin perustuen. Valintakurssi on Centria-ammattikorkeakoulun kyseisen koulutuksen opetussuunnitelmaan sisältyvä opintojakso. Valintakurssi toteutetaan verkko-opintoina Centria-ammattikorkeakoulun itslearning-oppimisympäristössä. Valintakurssilla arvioidaan hakijan soveltuvuutta verkko-opiskeluun, itsenäiseen työskentelyyn ja tiedonhakuun. Valintakurssi toteutetaan 23.9.–5.11.2021 välisenä aikana. Hakijoille lähetetään hakuajan jälkeen sähköpostitse valintakurssin ohjeet.

Ennakkotehtävä ja haastattelu

Terveydenhoitaja (AMK) ja Tradenomi (AMK), digitaalinen liiketoiminta -muuntokoulutuksien osalta opiskelijavalinta tehdään kirjallisen tehtävän ja videon perusteella. Tarkemmat tiedot aikatauluista ja järjestelyistä ilmoitetaan hakuajan jälkeen.

Todistusvalinta & AMK-valintakoe

Sosionomi (AMK), monimuotototeutuksella on käytössä todistusvalinta sekä AMK-valintakoe. AMK-valintakoe on ammattikorkeakoulujen yhteinen digitaalinen valintakoe. AMK-valintakoe järjestetään yksivaiheisena lähikokeena 1.–4.11.2021.

AMK-valintakoe on ammattikorkeakoulujen yhteinen digitaalinen valintakoe. AMK-valintakoe järjestetään 1. – 4.11.2021 välisenä aikana ammattikorkeakoulujen kampuksilla. Centria-ammattikorkeakoulu tarjoaa valintakoetilaisuuksia 3. – 4.11.2021 välisenä aikana. Olet valinnut yhteishaun hakulomakkeella itsellesi sopivan suoritusajan ja -paikan tarjolla olevista vaihtoehdoista. Valinta on sitova eikä sitä voi muuttaa hakuajan jälkeen. Voit tarkistaa valitsemasi suoritusajan ja -paikan omalta hakemukseltasi Oma Opintopolku -palvelusta.

Valintakokeen teet omalla kannettavalla tietokoneellasi valvotusti ammattikorkeakoulun tiloissa. Tarvitset kokeessa vaatimukset täyttävän tietokoneen. Muista ottaa mukaasi myös tietokoneen latausjohto. Vaatimukset ja muut valintakokeeseen liittyvät ohjeet löydät ammattikorkeakouluun.fi-sivustolta.

 

Saapuminen Centrian kampuksille

 

Saapuminen Talonpojankadun kampukselle Kokkolaan

Centria-ammattikorkeakoulu
Talonpojankatu 2 (käytössä B-ovi ja C-ovi)
67100 Kokkola
Katso kartalla

Saapuminen omalla autolla

Talonpojankadun kampuksella ja sen läheisyydessä on useita pysäköintialueita. Kampuksen pysäköintipaikat sijaitsevat kampuksen etupihalla, sisääntuloliittymän oikealla puolella sekä kampuksen takana.

Aivan Talonpojankadun kampuksen läheisyydessä sijaitsee myös Kampushalli, jonka pysäköintipaikkoja voi tarvittaessa käyttää. Voit hyödyntää myös lähialueen muita pysäköintialueita.

Tutustu Talonpojankadun kampuksen pysäköintikarttaan (pdf)

Saapuminen junalla tai bussilla

Kokkolan rautatieasema sijaitsee aivan kävelymatkan (1,3 km) päässä Talonpojankadun kampukselta. Tutustu reittiohjeisiin.

Myös Kokkolan linja-autoasema sijaitsee kävelymatkan (1,4 km) päässä Talonpojankadun kampukselta. Tutustu reittiohjeisiin.

 

Saapuminen Vierimaantien kampukselle Ylivieskaan

Centria-ammattikorkeakoulu
Vierimaantie 7 (pääsisäänkäynti)
84100 Ylivieska
Katso kartalla

Saapuminen omalla autolla

Vierimaantien kampuksella ja sen läheisyydessä on useita pysäköintialueita. Pysäköintipaikat sijaitsevat kampuksen pihassa sekä aivan kampuksen välittömässä läheisyydessä.

Tutustu Vierimaantien kampuksen pysäköintikarttaan (pdf)

Saapuminen junalla tai bussilla

Ylivieskan rautatieasema sijaitsee aivan kävelymatkan (1,4 km) päässä Vierimaantien kampukselta. Tutustu reittiohjeisiin.

 

Ohjeita kokeeseen saapuvalle

 • Saavu koepaikalle hyvissä ajoin oman tietokoneesi, tietokoneen laturin ja voimassa olevan virallisen henkilöllisyystodistuksesi kanssa. Ota mukaasi myös saamasi QR-koodi, josta näet oman koetilasi tiedot. QR-koodi lähetetään sinulle viikolla 21 sähköpostitse sekä tekstiviestinä. Löydät linkin tunnisteeseen myös hakemukseltasi Oma Opintopolku -palvelusta viikolla 21.
 • Älä ota kokeeseen mukaan mitään ylimääräistä. Jätä muun muassa älykello, langaton hiiri sekä muut älylaitteet kotiin.
 • Hakijat muodostavat kampuksen ulkopuolelle tarvittaessa jonon, joissa tulee huomioida kahden (2) metrin turvaväli toiseen jonottajaan.
 • Kun saavut kampukselle, sinut tarkistetaan QR-koodin avulla jo ulko-ovella, että olet oikeassa paikassa oikeaan aikaan. Otathan QR-koodin valmiiksi esille.
 • Saapumisen jälkeen sinut ohjataan käsien pesun kautta oikean koetilan edustalle tunnistamistasi varten.
 • Pidä QR-koodi ja henkilöllisyystodistus esillä.
 • Käytä kasvomaskia koko AMK-valintakoetilaisuuden ajan, myös kokeeseen saapuessasi ja sieltä poistuessasi. Centria-ammattikorkeakoulu tarjoaa kasvomaskin kaikille hakijoille, mutta voit käyttää myös omaa maskia. Kasvomaski on tarvittaessa poistettava henkilöllisyyden todistamisen ajaksi. Ainoastaan kasvomaksi on riittävä suoja, esim. visiiri tai muunlaiset kasvosuojat eivät ole riittäviä. (päivitetty 27.5.2021)
 • Luokassa hakijat ohjataan omille paikoilleen istumaan. Luokissa on huomioitu kahden (2) metrin turvaväli toiseen hakijaan.
 • Oma puhelin tulee sammuttaa kokonaan ja laittaa pöydälle näkyviin. Avaa oma tietokoneesi ja seuraa valvojan antamia ohjeita.

Mahdollisuuksien mukaan käy WC:ssä jo ennen kampukselle saapumista.

 

Valintakoe ja tartuntojen torjunta

 • Kasvomaskia tulee käyttää koko valintakoetilaisuuden ajan. Myös henkilökunta käyttää kasvomaskeja ja käsineitä.
 • Pidä turvaväli kanssamatkustajiin matkalla valintakoepaikkakunnalle ja -tilaisuuteen. Pukeuduthan sään mukaan, sillä voit joutua odottamaan sisätiloihin pääsyä ulkona.
 • Pese kädet vedellä ja saippualla usein ja huolellisesti, ainakin 20 sekunnin ajan.
 • Käytä alkoholipohjaista käsihuuhdetta, jos et voi pestä käsiäsi. Kampuksella on tarjolla käsidesiä. Suosittelemme käyttämään sitä ainakin rakennukseen tultaessa ja sieltä poistuessa.
 • Älä koskettele silmiä, nenää tai suuta, ellet ole juuri pessyt käsiäsi.
 • Yski ja aivasta kertakäyttöiseen nenäliinaan ja laita nenäliina heti roskiin. Jos sinulla ei ole nenäliinaa, yksi tai aivasta hihaan, älä käsiisi.
 • Koetilojen siivoukseen kiinnitetään erityistä huomiota valintakoepäivien aikana.
 • Kampuksella on paikalla terveydenhuollon henkilökuntaa valintakokeen ajan.

 

Mitä teet, jos olet ollut sairaana ennen valintakoetta?

Voit osallistua valintakokeeseen, jos oireiden alusta on kulunut kaksi viikkoa ja olet ollut oireeton vähintään kaksi vuorokautta.

 

Mitä teet, jos sairastut?

Sairaana tai edes vähäoireisena et voi osallistua valintakokeeseen. Koronaviruksen oireet ovat moninaisia. Pelkästään oireiden perusteella ei voi päätellä, onko hengitystietulehduksen aiheuttaja koronavirus vai jokin muu virus tai bakteeri. Jos epäilet koronavirusta, ota puhelimitse yhteyttä terveydenhuoltoon. Sieltä sinut ohjataan tarvittaessa testiin.

 

Mitä teet, jos sairastut heti kokeen jälkeen?

Jos sinulla kokeen jälkeen (2–7 päivän aikana) todetaan koronavirus, ilmoita terveysviranomaiselle osallistuneesi AMK-valintakokeeseen Centria-ammattikorkeakoulussa.

 

Mitä teet, jos kuulut riskiryhmään?

Jos kuulut riskiryhmään, keskustele valintakokeeseen osallistumisesta hoitavan lääkärisi kanssa. Lisätietoa vakavan koronavirustaudin riskiryhmistä

Centria-ammattikorkeakoulu sijoittaa hakijat luokkiin väljästi, huomioiden kahden (2) metrin turvavälin ja kohdellen jokaista hakijaa kuin riskiryhmään kuuluvaa.

 

Valintakokeen sisältö, kesto ja pisteytys

Voit tutustua valintakokeen sisältöön, kestoon ja pisteytykseen ammattikorkeakoulujen yhteisellä sivustolla (www.ammattikorkeakouluun.fi).

 

Poistuminen kokeesta

Valintakokeesta voi poistua aikaisintaan kahden tunnin kuluttua sen alkamisesta. Poistumisen yhteydessä hakijan henkilöllisyys tarkistetaan uudelleen. Huomioithan turvavälit toisiin ihmisiin myös valintakoepaikalta poistuessasi.

 

Muuta huomioitavaa

Voit halutessasi ottaa jotain pientä välipalaa mukaan kokeeseen.

Tutustuthan huolellisesti www.ammattikorkeakouluun.fi.-sivustolta löytyviin ohjeisiin.

Tutustu myös THL:n ohjeisiin, jotka käsittelevät koronaviruksen tarttumista ja siltä suojautumista: THL suojautuminen. Ohjeet voivat vielä täydentyä kevään aikana, mikäli viranomaismääräykset muuttuvat.

Seuraa meitä somessa: