ePrivacy and GPDR Cookie Consent by Cookie Consent

Ensikertalaisille hakijoille varattavat kiintiöt

 

Ammattikorkeakoululain mukaan korkeakoulun on yhteishaussa varattava osa ammattikorkeakoulututkintoon johtavista opiskelupaikoista ensikertalaisille. 

Ensikertalainen on hakija, joka

  • ei ole hakuajan päättymispäivään mennessä suorittanut korkeakoulututkintoa Suomessa tai
  • ei ole vastaanottanut korkeakoulututkintoon johtavaa opiskelupaikkaa koulutuksesta, joka on alkanut syksyllä 2014 tai sen jälkeen.

Jos hakija on jo suorittanut suomalaisen korkeakoulututkinnon tai on ottanut vastaan korkeakoulututkintoon johtavan opiskelupaikan syksyllä 2014 tai sen jälkeen alkaneesta koulutuksesta, hän ei ole enää ensikertalainen. 

Paikat, joita ei ole varattu ensikertalaisille, täytetään valintaperusteiden mukaan pistejärjestyksessä ei-ensikertalaisten ja ensikertalaisten hakijoiden joukosta. Jos ensikertalaisia ei ole riittävästi, täytetään ensikertalaisille varatut vapaat paikat muilla hakijoilla.

Centria-ammattikorkeakoulussa ensikertalaisille varattava aloituspaikkamääräosuus on:

  • päivätoteutuksissa 70 % aloituspaikoista
  • monimuotototeutuksissa 50 % aloituspaikoista

Vieraskielisessä koulutuksessa ja ylempään ammattikorkeakoulututkintoon johtavassa koulutuksessa ei käytetä kiintiöitä.

Ensikertalaisille varatut kiintiöt ovat vähimmäismääriä, ja ensikertalaisia voi tulla valituksi myös enemmän, koska ensikertalaisten kiintiön täytyttyä loput aloituspaikat täytetään pistejärjestyksessä. 

Centria-ammattikorkeakoulun opiskelijoista ensikertalaisia on ollut n. 90 % jo ennen ensikertalaiskiintiöiden käyttöönottoa. 

Seuraa meitä somessa: