ePrivacy and GPDR Cookie Consent by Cookie Consent

Tietoa hakemisesta

 

Miten ammattikorkeakouluopintoihin haetaan? Onko mahdollista vaihtaa ammattikorkeakoulua? Näiltä sivuilta löydät vastaukset näihin kysymyksiin sekä muuta yleistä tietoa hakemisesta tutkintoon johtavaan koulutukseen. Huomaa, että varsinaiset hakuohjeet löydät aina kyseisen koulutuksen sivulta.

 

Hakukelpoisuus

Hakukelpoisuudesta ammattikorkeakouluihin on säädetty ammattikorkeakoululaissa 932/2014.

 

Ensikertalaisille hakijoille varattavat kiintiöt

Ammattikorkeakoululain mukaan korkeakoulun on yhteishaussa varattava osa ammattikorkeakoulututkintoon johtavista opiskelupaikoista ensikertalaisille. Lue lisää ensikertalaisille hakijoille varattavista kiintiöistä.

 

Hakeminen siirto-opiskelijaksi

Voit hakea Centria-ammattikorkeakoulun siirtohaussa, jos haluat siirtyä Centriaan toisesta korkeakoulusta tai haluat vaihtaa koulutusta Centrian sisällä niin, että tutkintonimike vaihtuu. Lisätietoja siirtohausta löydät sivuiltamme Hakijalle > Tietoa hakemisesta > Hakeminen siirto-opiskelijaksi

 

Hakeminen avoimen ammattikorkeakoulun opinnoilla

Avoimessa ammattikorkeakoulussa opintoja suorittaneet voivat hakea avoimen ammattikorkeakoulun väylän kautta tutkinto-opiskelijaksi opintojensa perusteella ilman valtakunnalliseen yhteishakuun osallistumista.

 

Hakeminen kesken jääneellä tutkinnolla

Jos olet opiskellut Centria-ammattikorkeakoulussa tai jossakin toisessa ammattikorkeakoulussa Suomessa, mutta tutkinto on jäänyt syystä tai toisesta kesken, voit hakea uudelleen opiskelijaksi samaan tai vastaavaan koulutukseen kesken jääneen tutkinnon haun kautta tutkinnon loppuun suorittamiseksi.

 

Tietoa opoille

Olemme koostaneet opoille oman sivun, josta löytyy ajantaiset tiedot tulevista hauista ja tapahtumista. Siirry Tietoa opoille -sivulle.

 

Centrian tarjoamat koulutukset

AMK-tutkinnot – päivätoteutukset

AMK-tutkinnot – monimuotototeutukset

Ylemmät AMK-tutkinnot

Muuntokoulutukset

Erikoistusmiskoulutukset

Muut koulutukset

Lisäksi kannattaa tutustua myös Avoimen ammattikorkeakoulun ja Averkon valikoimiin.

Seuraa meitä somessa: