Konetekniikan koulutus koostuu perusopinnoista, ammattiopinnoista, vapaasti valittavista opinnoista, harjoittelusta sekä opinnäytetyöstä. Perusopinnoissa hankitaan matemaattis-luonnontieteellinen pohja ammattiopintoja varten sekä perusosaaminen kone- ja metallialasta. Ammattiopinnoissa perehdytään tuotantotekniikkaan, koneautomaatioon ja materiaalitekniikkaan sekä koneensuunnitteluun tai kunnossapitoon.
Konetekniikan ohjelmassa osa opinnoista suoritetaan yrityksille tehtävissä kehityshankkeissa. Opintojen aikana on mahdollista solmia yhteyksiä työelämään ja tutustua todellisiin koneinsinöörin työtehtäviin.
Konetekniikan ohjelma antaa valmistuneelle insinöörille valmiudet toimia koneiden ja laitteiden sekä tuotantojärjestelmien suunnittelu- ja kehitystehtävissä, tuotantojärjestelmien kunnossapitotehtävissä tai kone- ja metalliteollisuuden tuotteiden myynti- ja markkinointitehtävissä. Tehtävänimikkeitä voi olla esimerkiksi suunnitteluinsinööri, tuotekehitysinsinööri, kunnossapitoinsinööri, tuotantoinsinööri, myynti-insinööri tai markkinointi-insinööri.
Hankittuasi kaksi vuotta alan työkokemusta insinööri (AMK) -tutkinnon suorittamisen jälkeen voit kehittää esimies- ja asiantuntijavalmiuksiasi suorittamalla ylemmän ammattikorkeakoulututkinnon Teknologiaosaamisen johtaminen -koulutuksessa Centriassa. Voit myös jatkaa opintojasi yliopistossa Suomessa tai ulkomailla.
Lisätietoja koulutuksesta:
koulutusalapäällikkö Mika Kumara p. 040 808 5126 mika.kumara@centria.fi
Lisätietoja hakemisesta:
hakijapalvelut p. 044 725 0081hakijapalvelut@centria.fi
Haun ollessa avoinna voit hakea koulutukseen osoitteessa www.opintopolku.fi.
Löydät Centrian haussa olevat koulutukset hakusanalla "Centria" sekä rajaamalla hakutuloksia "Haku on käynnissä" -painikkeesta. Mikäli haluat näkyviin myös englanninkieliset koulutukset, niin poista valikosta rajaus opetuskielen mukaan.
Opiskelijavalinnassa noudatetaan korkeakoulujen päättämiä koulutuskohtaisia valintaperusteita ja sitä hakutoivejärjestystä, jonka olet merkinnyt hakulomakkeelle.
Hakukelpoisuuden ammattikorkeakouluopintoihin antaa toisen asteen tutkinto, esim. lukion oppimäärä ja ylioppilastutkinto, kolmivuotinen ammatillinen perustutkinto tai ammattitutkinto. Joissakin koulutuksissa voi olla käytössä rajattu pohjakoulutusvaatimus. Lisätietoja hakukelpoisuudesta löydät kohdasta: Hakijalle - Tietoa hakemisesta - Hakukelpoisuus.