Study Environmental chemistry in English! The degree programme in Environmental Chemistry and Technology provides the student with a wide knowledge in Chemistry and Chemical Engineering. You will get a holistic view on life-cycle thinking and material flows in industrial planning and other fields of society.
Englanninkieliset insinööriopinnot yllättävät monipuolisuudellaan
Kemiantekniikan insinöörikoulutuksen tavoitteena on luonnontieteisiin perustuva vahva tekniikan osaaminen, analysointikyky ja ongelmaratkaisutaidot, sekä johtamiskyky ja omaan alaan liittyvien tekniikoiden ja niiden kehittämismenetelmien hallinta. Tavoitteena on lisäksi kehittää opiskelijoiden viestintä- ja vuorovaikutustaitoja, sisäistä ja ulkoista yrittäjyyttä sekä valmiuksia toimia kansainvälisissä tehtävissä.
Kokkolassa on Pohjoismaiden suurin epäorgaanisen kemianteollisuuden keskittymä, ja Kokkola Industrial Park KIP on kehittynyt viime vuosina huimaa vauhtia. Puitteet kemiantekniikan opintoihin ovat siis Kokkolassa kunnossa!
Syventävät opinnot vankistavat ammattiosaamista
Environmental Chemistry and Technology -opinnoissa käsitellään ympäristökemiaa, haittojen arviointia, puhdistusmenetelmiä sekä vedenkäsittelyä.
Toinen syventävien opintojen englanninkielinen vaihtoehto on New and Traditional Fuel Production, jossa perehdytään öljyjalostamoihin sekä uusiutuvien biopolttoaineiden tuottamismenetelmiin.
Syventävien opintojen lisäksi voit Centria-ammattikorkeakoulun insinööriopiskelijana valita myös puun biojalostuksen moduulin, jossa perehdytään sellun ja paperin valmistuksen lisäksi myös puuraaka-aineesta jalostettaviin uusiin tuotteisiin.
Opintojen rakenne
Centria-ammattikorkeakoulun kemiantekniikan insinööriopiskelijana osaat kemian käsitteet, lainalaisuudet ja ilmiöt sekä osaat hyödyntää kemian osaamistasi teolliseen toimintaan. Osaat valita, mitoittaa ja analysoida yksikköprosessit sekä yhdistää ne toimivaksi kokonaisuudeksi. Prosessiautomaation suunnittelu ja käyttäminen sekä tietokoneavusteisen laskennan hyödyntäminen ja simulointi prosessien analysoinnissa kuuluvat myös osaamispakkiisi. Kemiantekniikan insinööriopiskelijana osaat soveltaa kestävän kehityksen periaatetta ja BAT-ajattelua toiminnassasi ja kielitaitosi vastaa kansainvälisen teollisuustoiminnan vaatimuksia, ja ymmärrät yritystoiminnan ja tuotantoprosessien taloudelliset realiteetit. Centria-ammattikorkeakoulun kemiantekniikan koulutuksessa työturvallisuudella on pitkät perinteet ja niin opiskelijatkin saavat turvallisuuskoulutuksen ennen laboratoriotöiden aloittamista.
Koulutuksen perusopintoihin kuuluvat matemaattiset ja luonnontieteelliset opinnot, kielet sekä talous- ja johtamisopinnot. Ammattiopintoihin kuuluvat yhteiset ammattiopinnot sekä syventävät ammattiopinnot. Yhteisissä ammattiopinnoissa opiskellaan kemiaa, prosessiteknisiä aiheita sekä tehdassuunniteluun liittyviä opintojaksoja.
Centrian ammattikorkeakouluopiskelijana suoritat myös vapaasti valittavia opintojaksoja haluamistaan aihealueista. Opintoihin kuuluu pakollinen harjoittelu, joka suoritetaan pääosin lukukausien välissä. Opinnäytetyö on opintojen loppuvaiheeseen sijoittuva laaja ja käytännönläheinen kehitys- tai tutkimushanke, joka toimii siltana opiskelun ja työelämän välillä edistäen opiskelijan siirtymistä ammatillisiin asiantuntijatehtäviin. Opinnäytetyön tavoitteena on kehittää ja osoittaa opiskelijan valmiuksia soveltaa tietojaan ja taitojaan ammattiopintoihin liittyvissä käytännön asiantuntijatehtävissä. Opinnäytetyössä opiskelija hyödyntää monipuolisesti hankittuja taitoja ja hankkii syventävää osaamista opinnäytetyön aiheesta.
Kansainväliset ympyrät odottavat insinööriopiskelijaa
Centria-ammattikorkeakoulun opiskelijana voit suorittaa lukukauden tai lukuvuoden jossakin lukuisista yhteistyökorkeakouluistamme ympäri maailmaa. On myös mahdollista suorittaa kaksoistutkinnon joissakin yhteistyöyliopistoissa. Ammattikorkeakoulumme järjestää lähteville vaihto-opiskelijoille valmennuskurssin, jonka osallistujat tapaavat kaksi kertaa ennen lähtöä ja kerran paluun jälkeen. Opiskeluilmapiiri on myös kotikampuksella hyvin kansainvälinen lukuisten vaihto- ja tutkinto-opiskelijoiden ansiosta.
Edessä monipuolinen urapolku
Kemiantekniikan insinöörikoulutus antaa monipuolista osaamista prosessitekniikan alalta. Työpaikkasi voi löytyä peruskemikaalien tuotannosta, hydrometallurgisilta tehtailta, puun biojalostusteollisuudesta, öljynjalostamoista, elintarviketuotannosta tai vaikka ympäristöalalta. Keskeiset valmiudet antavat laajat mahdollisuudet sijoittua eri prosessi- ja energiateollisuuden tehtäviin. Työ voi olla tuotannossa, hallinnossa tai myyntitehtävissä. Täydentämällä pedagogisilla taidoilla voi myös toimia opetustehtävissä ammatillisessa koulutuksessa.
Kokkolassa on Pohjoismaiden suurin epäorgaanisen kemianteollisuuden keskittymä - puitteet kemiantekniikan opintoihin ovat siis kunnossa. Myös vahvassa kasvussa olevalla kaivosalalla on kova tarve nuorille, osaaville insinööreille.
Centria-ammattikorkeakoulusta valmistuneita kemiantekniikan insinöörejä (AMK) toimii esimerkiksi kemian alalla, metallurgisessa teollisuudessa, puun biojalostuksessa, energiantuotannossa, ympäristöalalla ja opetussektorilla.
Puitteet kemiantekniikan insinööriopintoihin kunnossa
Meillä Centria-ammattikorkeakoulussa on erinomaiset teollisuuskontaktit ja opinnäytetyöt tehdään pääsääntöisesti teollisuuteen. Kemiantekniikan opintojaksoilla vieraillaan yrityksissä ja opiskelijat tekevät työelämään liittyviä projekteja opintojen yhteydessä.
Kokkolassa on Pohjoismaiden suurin epäorgaanisen kemianteollisuuden keskittymä. 2000-luvulla Kokkola Industrial Park (KIP) ja koko Kokkola kemian klusterina on kehittynyt huimaa vauhtia. Viimeisen viiden vuoden aikana KIPin alueelle on investoitu 413 miljoonaa euroa ja KIPillä työskentelee jo yli 2200 henkilöä. Kaikkiaan KIPin alueen yritysten osuus suomalaisen kemian ja metalliteollisuuden kokonaisviennistä on 5,3 prosenttia. Alueen globaalit, oman alansa johtavat yritykset ovat hioneet Kokkolassa prosessiosaamisensa maailman huipulle. Puitteet kemiantekniikan opintoihin ovat siis kunnossa!
Yhteistyökumppaneitamme työelämässä ovat mm. Air Liquide Finland Oy, Boliden Kokkola Oy, CABB Oy, Eurofins Scientific, Freeport Cobalt Oy, Maintpartner Oy, Neste Oil Oyj, Nordkalk Oy Ab, Kokkola Power Oy, Oy Woikoski Ab, Tetra Chemicals Europe Oy, Yara Suomi Oy, UPM-Kymmene Oyj, Stora Enso, Olvi Oyj, First Quantum Minerals Ltd, LKAB (Pohjois-Ruotsi), Boliden Kylylahti, Akkuser Oy, RecAlkaline Oy, Enfucell Oy, SSAB, Mäkelä Alu Oy, Mirka Oy, Keliber Oy, Outokumpu Oy, Agnico Eagle Kittilän kaivos, Outotec Oy, Flowrox Oy ja Weir Minerals Finland Oy.
Kemiantekniikan insinöörillä monipuoliset jatko-opintomahdollisuudet
Valmistumisen jälkeen on mahdollista hakeutua yliopistoon maisterikoulutukseen ja edetä aina tohtorintutkintoon asti. Kokkolan yliopistokeskus Chydenius tarjoaa mahdollisuuden opiskella kemian ja kemiantekniikan maisteriksi ammattikorkeakoulututkinnon suoritettuasi. Aiempia opintoja voi hyväksilukea siten, että suoritettavaksi jää täydentäviä opintoja luonnontieteiden kandidaatin tutkintoon sekä maisterivaiheen opintoja.
Hankittuasi kaksi vuotta alan työkokemusta insinööri (AMK)-tutkinnon suorittamisen jälkeen voit kehittää esimies- ja asiantuntijavalmiuksiasi suorittamalla ylemmän ammattikorkeakoulututkinnon Teknologiaosaamisen johtamisen -koulutuksessa Centria-ammattikorkeakoulussa. Voit myös jatkaa opintojasi yliopistossa Suomessa tai ulkomailla.