ePrivacy and GPDR Cookie Consent by Cookie Consent

Kokkola

Kaunis merenrantakaupunki Kokkola tarjoaa erinomaiset mahdollisuudet aktiiviseen opiskelijaelämään palveluidensa sekä kulttuuri- ja liikuntamahdollisuuksiensa puolesta. Musiikin, taiteen ja teatterin lisäksi voit harrastaa miltei mitä tahansa urheilulajia jääkiekosta jalkapalloon ja salibandysta lacrosseen. Liikuntakeskus Vesiveijari tarjoaa kylpylätasoiset puitteet uimareille. Kokkolan Lohtajalta löytyy Pohjoismaiden pisin hiekkaranta auringonpalvojille ja hyvät tuulet leijalautailijoille. Luonto on läsnä tarjoten hyvät mahdollisuudet vaikkapa kalastukselle ja melonnalle. Kuntosaleja kaupungissa on useita ja niihin saa mukavat opiskelija-alennukset.

Suuret vaateketjut ovat hyvin edustettuna, mutta myös yksilöllisiä pikkuputiikkeja on tarjolla. Ruokakaupat ja marketit ovat helposti kävelijän tai pyöräilijän saavutettavissa. Ravintoloita ja kahviloita on jokaisen makuun: pizzerioista ja hampurilaispaikoista meksikolaiseen, intialaiseen, vietnamilaiseen ja kiinalaiseen tarjontaan. Viihtyisiä kahviloita on keskustassa ja sen liepeillä useita. Myös yökerhoissa, baareissa ja pubeissa törmäät varmasti haalarikansaan. Livemusiikkia on tarjolla jatkuvasti, ja osittain siitä pitävät huolen Centrian musiikin opiskelijat.
 
Lähes 47 300 asukkaan Kokkolan tavoitat parhaiten junalla, mutta bussiyhteydet ovat myös hyvät. Kokkola-Pietarsaaren lentoasema sijaitsee noin 20 km päässä kaupungista, ja sieltä on useita päivittäisiä lentovuoroja Helsinkiin ja Tukholmaan.

Katso tästä lisää tarinoita Kokkolasta opiskelukaupunkina 

Ylivieska

 Ylivieskassa opiskelijan aika ei tule pitkäksi! Voit harrastaa uintia, jääkiekkoa, salibandya, frisbeegolfia, keilausta sekä monia muita lajeja itsenäisesti tai urheiluseuran riveissä. Opiskelujen lomassa voit kiipeillä seinille tennishallissa tai tarttua perinteisimmin mailaan.

Ulkoliikkujille on tarjolla houkuttelevia ulkoilureittejä. Kivenheiton päästä Sievistä löytyy ”lähitunturimme” Louekallio, joka on Pohjanmaan suosituimpia laskettelukeskuksia. Sieltä löytyy yksi Suomen legendaarisimmista half-pipeista.

Kulttuurin saralla kaupungissa on aktiivisesti toimiva harrastajateatteri sekä musiikki- ja kansalaisopisto. Ylivieskatalo Akustiikka tuo kaupunkiin jatkuvasti Suomen ykkösartistit, stand uppia, näyttelyitä ja teatteriesityksiä.
 
Kuten opiskelijakaupungissa pitääkin, myös Ylivieskan ravintola- ja kahvilatarjonta on runsas. Ruokaravintoloita riittää joka nälkään, niin pienelle kuin isommallekin budjetille.

Kaupungilla on vahva asema kaupan ja palveluiden keskuksena houkutellen kävijöitä kauempaakin maakunnasta. Suurten markettien ja ostoskeskusten lisäksi keskustasta löytyy mukavasti eri alojen pikkuliikkeitä sekä kirpputoreja.
 
Pohjanmaan radan varrella sijaitsevaan 15 000 asukkaan Ylivieskaan pääset joka suunnasta kätevästi junalla tai autolla.

 

Pietarsaari

 19 500 asukkaan Pietarsaaressa aistit keskieurooppalaista tunnelmaa. Vanha Satama, Aspegrenin pappilapuutarha, kasvitieteellinen puutarha ja lukuisat pienemmät, hyvin hoidetut puistot antavat koko kaupunkikuvalle vihreän ilmeen. Pietarsaari tarjoaa mahdollisuuden ottaa haltuun molemmat kotimaiset kielet: 56 prosenttia asukkaista on ruotsinkielisiä.

Kaupungissa on monia hyviä ruokapaikkoja ja viehättäviä kahviloita. Kaupungin keskustaa hallitsee neljän vuosisadan arkkitehtuurin ja sivistyksen yhdistävä Campus Allegro, jossa myös Centria toimii. Allegrossa on Pohjanmaan uusin ja hienoin konserttisali Schauman-sali, joka tarjoaa musiikki- ja teatterielämyksiä vaativaankin makuun.

Keskustassa teet monipuolisesti ostoksia ja käyt leffateatterissa. Vanhan kaupungin puutalokorttelit on jännittävä ottaa haltuun vaikkapa geokätköillen!

Seitsemän sillan saaristotie on upea veden, saarten ja siltojen koristama tie, jonka vierellä kulkee hyvä pyörätie koko matkan Pietarsaaresta aina Kokkolaan saakka. Tämä on oikea pyöräilijän unelma! Merikaupunkina Pietarsaari tarjoaa upeat rannat niin rentoutumiseen kuin monenlaiseen vesiurheiluun. Veneile, suppaa, surffaa, melo – nämä kaikki ovat käden ulottuvilla. Urheilun ystävälle FF Jaro tuo jalkapallon Mestaruusliigan jännitysnäytelmät keskustan nurmelle.

Seuraa meitä somessa: