ePrivacy and GPDR Cookie Consent by Cookie Consent

Mitä voi opiskella avoimessa ammattikorkeakoulussa? 

Jos tavoitteenasi on ammattitaidon vahvistaminen, uusi ammatti tai myöhempi tutkinto-opiskelu ammattikorkeakoulussa, on avoin ammattikorkeakoulu oikea tapa osaamisen kehittämiseen. Avoimessa ammattikorkeakoulussa voit myös opiskella itseäsi kiinnostavia aihealueita ilman tutkinto- tai ammatillisia tavoitteita. Avoin ammattikorkeakoulu tarjoaa kaikille mahdollisuuden ammattikorkeakouluopintoihin koulutustaustasta ja iästä riippumatta. Opetuksessa noudatetaan voimassa olevia ammattikorkeakoulun opetussuunnitelmia ja tutkintovaatimuksia. Avoimessa ammattikorkeakoulussa ei voi suorittaa ammattikorkeakoulututkintoa, mutta suoritetut opinnot voidaan lukea hyväksi myöhemmin, jos opiskelija pääsee tutkinto-opiskelijaksi ammattikorkeakouluun. Opinnoista voi joustavasti valita ne aihealueet, jotka parhaiten palvelevat kouluttautumistavoitteita. Vuosittain n. 1 500 henkilöä opiskelee Centria-ammattikorkeakoulun avoimessa ammattikorkeakoulussa.

Opinnot koostuvat lähiopetuksesta ja itsenäisestä työskentelystä. Lisäksi Oppimiskeskus Averko tarjoaa kokonaan verkon välityksellä toteutettuja opintojaksoja. Myös verkko-opinnot ovat Centrian opetussuunnitelmien mukaisia opintoja, joten ne ovat luettavissa hyväksi myöhemmin.

Avoimessa ammattikorkeakoulussa voi opiskella sekä perustutkintojen että ylempien ammattikorkeakoulututkintojen opintoja. Huomioithan, että osallistuessasi ylemmän amk:n opintojaksoille, sinulla pitää olla suoritettuna kyseisen alan ammattikorkeakoulututkinto sekä kaksi vuotta työkokemusta. Opetus toteutetaan tutkintoryhmien lukujärjestyksen mukaisesti. Opintoja voi olla päivisin, iltaisin ja viikonloppuisin. Averkon verkko-opintoihin osallistuminen on mahdollista mihin vuorokaudenaikaan tahansa.

 

Centria-ammattikorkeakoulu järjestää avoimen amk:n opintoja kaikilla tarjoamillaan koulutusaloilla:

  • Tekniikka
  • Liiketalous
  • Sosiaali- ja terveysala
  • Humanistinen ja kasvatusala
  • Kulttuuri


Opetukseen voi osallistua kaikilla ammattikorkeakoulun paikkakunnilla: Kokkolassa, Pietarsaaressa ja Ylivieskassa. Averkon verkko-opinnot ovat paikkakunnasta riippumattomia opintoja.

 

Monien mahdollisuuksien avoin ammattikorkeakoulu

Polkuopiskelijan opas

 

 

 

Seuraa meitä somessa: