ePrivacy and GPDR Cookie Consent by Cookie Consent

Tervetuloa Centria-ammattikorkeakouluun!

Pienet ryhmäkoot, tiivis opiskelijayhteisö ja vastikään uudistetut, nykyaikaiset oppimisympäristöt luovat viihtyisät puitteet opiskelulle Centriassa. Meillä opiskelee reilut 3000 opiskelijaa kolmella eri kampuksellamme, jotka sijaitsevat Kokkolassa, Ylivieskassa ja Pietarsaaressa. Tarjoamme laajasti eri alojen koulutuksia sekä suomeksi että englanniksi, ja tästä syystä opiskelijamme tulevat ympäri maailmaa.

Vuosittain Centriasta valmistuu noin 500 insinööriä, tradenomia, sosionomia, sairaan- ja terveydenhoitajaa sekä musiikki- ja yhteisöpedagogia. Noin 90 tutkinnon suorittaneista on kansainvälisiä opiskelijoita. Ylemmän ammattikorkeakoulututkinnon suorittaneita valmistuu vuosittain noin 40.

Tarjoamme myös mm. erikoistumis- ja muuntokoulutuksia, joten kannattaa tutustua monipuoliseen tarjontaamme!

Tiiviistä yhteydestä alueen työ- ja elinkeinoelämään on näkyvää hyötyä myös opiskelijoille. Opetus perustuu osittain työpajoihin sekä kehittämishankkeisiin, joissa opiskelijat suorittavat projektiluonteisia tehtäviä. Yritysvierailut ja kummiyritysten tehtävänannot tarjoavat opiskelijoille realistisen käsityksen työelämän vaatimuksista.

 

Tutustu tarjontaamme

 

Välitämme opiskelijoistamme aidosti

Centriassa ilmapiiri on tiivis, kannustava ja monikulttuurinen. Pienet ryhmäkoot ja helposti lähestyttävät opettajat sekä muu henkilöstö varmistavat, että jokainen opiskelija saa ​​opinnoissa tarvitsemansa tuen. Opiskelijoiden arkea helpottavat kampuksilta löytyvät kirjasto sekä opiskelijapalvelut. Hyvinvointia tuemme muun muassa maksuttomilla liikuntapalveluilla.

Välitämme opiskelijoistamme aidosti, ja tämä näkyy myös opiskelijoiden palautteissa. Vuosittain tehtävän selvityksen mukaan suurin osa opiskelijoistamme pitää opetusta korkeatasoisena. Opetus- ja kulttuuriministeriön valtakunnallisessa valmistuvien opiskelijoiden kyselyssä olemme menestyneet jo monta vuotta peräkkäin. Opiskelijamme ovat siis tutkitusti tyytyväisiä. Kiitos saamme etenkin siitä, että opiskelijoista pidetään hyvää huolta.

 

Kansainvälinen Centria

Centria on kansainvälisimpiä korkeakouluja Suomessa. Meillä on lähes 130 yhteistyökorkeakoulua ympäri maailmaa ja jopa viidennes opiskelijoistamme tulee ulkomailta.

Centriassa opiskelee noin 500 kansainvälistä tutkinto-opiskelijaa, jotka edustavat noin 40 eri kansallisuutta. Olemme Suomessa edelläkävijöitä koulutusviennissä, ja vuosittain Centriassa aloittaa reilut sata lukukausimaksun maksanutta opiskelijaa. Centria vastaanottaa myös vaihto-opiskelijoita, joita saapuu noin 100 lukukauden tai vuoden mittaiselle vaihtojaksolle.

Laaja kansainvälinen verkostomme tarjoaa niin opiskelijoille kuin henkilöstöllekin erinomaiset mahdollisuudet saada kansainvälistä kokemusta sekä kotimaassa että ulkomailla. Tarjoamme lukuisia eri vaihtokohteita eri puolilla maailmaa. Myös opintoihin kuuluvan työharjoittelun voi suorittaa ulkomailla, jos mielii maailmalle kartuttamaan osaamistaan. Kampuksilla kansainvälistä ilmapiiriä pitävät yllä englanninkieliset koulutusohjelmat opiskelijoineen, lukuisat vierailevat luennoitsijat sekä erilaiset kansainväliset projektit.

 

Viihtyisät kampuskaupungit

Centria-ammattikorkeakoulun pääkampus sijaitsee Talonpojankadulla Kokkolassa. Tämän lisäksi opetusta tarjotaan myös Campus Allegrossa Pietarsaaressa sekä Vierimaantien kampuksella Ylivieskassa.

Kokkola

Kaunis merenrantakaupunki tarjoaa erinomaiset mahdollisuudet aktiiviseen opiskelijaelämään monipuolisilla palveluillaan sekä vilkkaalla kulttuuri- ja liikuntatarjonnallaan. Merellisessä Kokkolassa on helppo nauttia luonnosta ja ulkoilusta vaikkapa Pohjoismaiden pisimmällä hiekkarannalla.
www.visitkokkola.fi

Ylivieska

Kokoansa suurempi kaupunki keskellä Pohjanmaata Kalajoen varrella. Ylivieska on alueensa kaupan, palvelujen ja kulttuurin keskus. Laaja tarjonta ja hyvät kulkuyhteydet ovat tehneet Ylivieskasta paikan, jonne suunnataan ostoksille ja viihtymään kauempaakin.
www.visitylivieska.fi

Pietarsaari

Kaksikielisessä Pietarsaaressa voi aistia keskieurooppalaista tunnelmaa: Vanha Satama, Aspegrenin pappilapuutarha, kasvitieteellinen puutarha ja lukuisat pienemmät, hyvin hoidetut puistot antavat kaupungille omaleimaisen ilmeen. Kaupunki on kuuluisa kahvilakulttuuristaan ja keskustasta löytyy monia hyviä ruokapaikkoja sekä viihtyisiä kahviloita. Asukkaista 56 % puhuu äidinkielenään ruotsia.
www.visitpietarsaari.fi

Seuraa meitä somessa: